5x types blond haar en de bijpassende verzorging.

5x types blond haar en de bijpassende verzorging

Blond haar is prachtig, maar vereist wel de nodige haarverzorging. Je coupe blonderen of ontkleuren is één van de grootste boosdoeners, als het gaat om droog en beschadigd en haar. Het is dus belangrijk om het haar goed te verzorgen. Daarnaast wil je jouw ideale haarkleur natuurlijk zo lang mogelijk te behouden. Dit kun je doen met behulp van neutraliserende zilvershampoos of kleurmaskers. In deze blog lees je alles over verschillende types blond haar en hoe je deze het beste kan onderhouden!

1. Asblond of Grijsblond

Ben jij een lover van asblond haar? Dan kan je haar niet koel genoeg zijn. Deze haarkleur is razend populair maar het onderhouden van asblond of grijsblond haar is niet altijd makkelijk. Geblondeerd haar krijgt na verloop van tijd vrijwel altijd een oranje of gele gloed. Dit komt door een chemische reactie waarbij de pigmenten in het haar gaan oxideren. Gelukkig kun je deze warme gloed neutraliseren met behulp van de juiste zilvershampoo. Een zilvershampoo bevat paarse pigmenten die die een oranje of gele ondertoon neutraliseert. Je kan met een zilvershampoo zelf de gewenste intensiteit bepalen. Je kunt de shampoo kort laten intrekken voor een subtiele neutralisatie van het haar maar je kan de shampoo ook wat langer laten intrekken voor een zilveren of zelfs paarse look. Voor een zilveren ondertoon in blond haar kies je voor één tot vijf minuten. Laat je het langer intrekken? Dan ontstaat er een paarse gloed.

Een ideale routine voor grijsblond haar ziet er als volgt uit:

 • Je start met de System Silver Shampoo . Deze shampoo laat je twee tot vijf minuten intrekken, afhankelijk van de gewenste intensiteit.
 • Vervolgens verzorg je het haar met het Wella Color Fresh Pearl Blond. Dit haarmasker neutraliseert warme ondertonen waardoor de haarkleur extra koel wordt, ook beschermt het haarmasker het haar tegen oxidatie waardoor de warme ondertoon minder snel terugkomt. Het haarmasker laat je vijf minuten intrekken of tien minuten voor een intense neutralisatie.
 • De perfecte routine sluit je af met de Aerohold Beschermende Mousse. Dit product beschermt het haar tegen hitte tot wel 230 graden en bevat UV-filters wat zorgt voor langer kleurbehoud.

2. Blonde highlights

Hoe verzorg je donker haar met blonde highlights? Om de highlights zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk om haarverzorgingsproducten te gebruiken die de kleur niet vervagen. Blonde highlights kunnen net als geblondeerd haar oxideren en daardoor van kleur veranderen. Een kleurbeschermende shampoo is hiervoor een echte must. Zo’n shampoo zorgt ervoor dat de haarkleur zo lang mogelijk behouden blijft. Om een koperkleurige of gele gloed in je highlights tegen te gaan, kun je ook kiezen voor een zilvershampoo.

Ga jij voor de ideale routine voor blonde highlights? Volg dan de volgende stappen:

 • Jouw routine voor prachtige blonde highlights start met de verhelderende System Silver Shampoo. Deze shampoo licht het blonde haar op en bevat ingrediënten als Hyaluronzuur, Edelweiss bloem extract en antioxidanten om het haar optimaal te beschermen.
 • Vervolgens kun je het Wella Color Fresh Mask Pearl Blond gebruiken om de kleur licht te neutraliseren en het haar te verzorgen.
 • Wanneer je het haar verder wilt behandelen met hete tools kun je de Aerohold Hittebeschermende Mousse gebruiken om schade en kleurvervaging als gevolg van hitte te voorkomen.

3. Natuurlijk blond

Heb je van nature blond haar en ben je op zoek naar de juiste haarverzorging? Haarverzorging voor blond haar is niet enkel bedoeld voor geblondeerd haar. Ook met natuurlijk blond haar haal je voordelen uit een goede zilvershampoo. Een verzorgende thuisroutine voor natuurlijk bond haar ziet er als volgt uit:

 • Ideaal voor natuurlijk blond haar is de System Silver Shampoo. Deze shampoo licht het haar op en biedt verzorging, zodat het haar er gezond en glanzend uit zal zien.
 • Je kunt de shampoo aanvullen met een passende conditioner, zo is er de System Color Save Conditioner. Deze conditioner herstelt de haarvezel van binnenuit.
 • Voor de ultieme bescherming van prachtig blond haar gebruik je altijd een Hittebeschermer.

4. Caramel blond

Koel, zilverblond haar is een populaire trend maar ook warm, caramelblond haar is een mega trendy look. Zeker in het najaar kiezen veel vrouwen voor deze warme tint. Het is de perfecte mix tussen blond en brunette. Deze donkerblonde tint ziet er prachtig natuurlijk uit en is relatief gemakkelijk te onderhouden. Om Caramel Blond haar te onderhouden is het vaak niet nodig om de haarkleur te neutraliseren. Wel is het slim om te kiezen voor een kleurbeschermende shampoo om je haarkleur zo lang mogelijk te behouden. Om je caramelblonde coupe zo lang mogelijk mooi te houden, ga je als volgt te werk:

 • Je kunt kiezen voor een oplichtende shampoo om de haarkleur stralender en helderder te maken, hiervoor is de System Silver Shampoo ideaal.
 • Perfecte verzorging voor elk type blond haar is de hydraterende Wella Color Fresh Mask Caramel Glaze. Dit Masker voorkomt haarbreuk en maakt het haar makkeliijk te ontwarren en houd de kleur perfect.
 • Om het haar te beschermen voeg je de System Aerohold Beschermende Mousse toe. Met deze routine bescherm je het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en bied je verzorging voor stralend, gezond haar.

5. Platinumblonde

Ga jij voor platinumblond haar? Dan zie je je haar het liefst zo licht mogelijk, misschien wel tegen het wit aan. Deze krachtige look vereist heel wat onderhoud en verzorging, zeker als je van nature eerder donker haar hebt. Platinumblond of witblond haar verzorg je als volgt:

 • Om de witblonde kleur koeler te maken, kun je kiezen voor een zilvershampoo. Wil je liever een meer neutrale blonde tint? Probeer dan Syste Silver Shampoo, deze shampoo licht de haarkleur op zonder te toon te veranderen.
 • Het is super belangrijk om blond haar goed te verzorgen, gebruik altijd een haarmasker wat past bij je haartype of -kleur. Wij raden het Color Fresh Mask Lilac Frost aan om het haar licht te neutraliseren en tegelijkertijd te verzorgen. Op deze manier houd je je platinumblonde coupe ten alle tijden onder controle!
 • Je rondt de routine af met een verzorgende hittebeschermer om het haar en de haarkleur ten alle tijden te beschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van hairinvasion.nl/winkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 19 reviews.