Spray Tanning

Spray tanning is de uitkomst voor een verantwoorde gezonde bruine tint! Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd (zon)nebank gebruik. Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een mooi bruine teint bestaan. Spray tanning biedt hiervoor de toekomst. Spray-tanning is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie bruine teint te krijgen.  Zo zijn er diverse sunless spray tan lotions verkrijgbaar. Wil je een “2 weken zomervakantie” tint of liever ´een zonnig dagje op het terras look´? Alles is mogelijk, je kunt kiezen uit verschillende bruintinten en looks om precies de juiste kleur op jouw huid afstemmen.

Waarom Spray tanning:
* direct resultaat en een natuurlijk bruine tint
* het is snel en verantwoord
* het verzorgt en voedt de huid, de lotions bevatten Aloe Vera, Vitamine E & A
* geweldig voor feesten, evenementen, vakanties etc.
* je voelt je een stuk beter met een mooie kleur

VRAAG & ANTWOORD:
Hoe gaat een spray tan behandeling precies?
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Waar vindt een spray tanning behandeling plaats?
Behandeling vindt vaak plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in een salon, in een spray tanning tent.
Als je dat prettig vindt, mag je (donkere, loszittende) kleding of ondergoed dragen. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen je ondergoed of onderbroek aan te houden.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?
Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig).
Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tan zo lang mogelijk te behouden?
Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.
Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks hydaterende crème op de gebruinde huid aan te brengen.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?
Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina) Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vocht herstellende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel
Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid wrijf.

Kan ik na het gebruik van spray tanning in de zon?
In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.
In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.
Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van te voren kan ik het beste een spray tan boeken?Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.
Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spray tan boek?
Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spray tan ondergaan?
Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.
Word ik niet oranje van spray tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect…
De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!
Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag bij jouw schoonheidssalon naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

Waarom word ik bruiner van spray tanning, dan van zelfbruinende producten?
De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Ik ben zwanger. Is spray tanning veilig voor mij?
Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.
Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden dat zowel jij als je cliënten geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV stralen).

De waardering van hairinvasion.nl/winkel/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 30 reviews.